Humle Spännaregården

Humle Spännaregården

, , , med visionen - Sverige ett humlerike!

BLOGGEN HAR FLYTTATS !!!!http://humlespannaregarden.blogspot.se/

Idag (men inte länge till, hoppas vi!) är Spännaregården Sveriges enda kommersiella humleodling.


Sedan vår start har intresset för humle ökat lavinartat.
- och vi vill inspirera fler till att odla humle professionellt därför delar vi med oss av vår erfarenhet och kunskap genom föreläsningar, fältvandringar och nu senast en handbok i humleodling med en dröm,,,
- att Sverige blir ett humlerike

Vild humle

OdlingsskötselPosted by Humledrottningen 2015-03-24 07:57

Förra året kom grannen över och berättade om sin vildväxande humle på gården som hans mormor bryggde mjöd på. Intressant tyckte jag och plockade ett par humlekottar.

Med ett leende kunde jag på the-bryggden upptäcka karakteristiska dofter av vinbär och grönt färskt gräs. Så, denna sort har en intressant arom! -men våra kunskaper att brygga öl är begränsade, vår styrka är att odla humle, , ,

I helgen besökte jag grannen igen och letade mig fram till humlen som växer, som den ofta gör när man finner den vilt utmed en stengärdsgård. Det var inte helt lätt att gräva men rotbitarna jag lyckades få med mig skars upp i bra odlingsbitar med 2-4 ögon per rhizom.

Rhizombitarna planterat jag i en sk barnkammare där jag lätt kan se hur rötterna utvecklas för att senare i vår avsättas en bra odlingsplats för dem.


  • Comments(0)//humle.spannaregarden.se/#post2