Humle Spännaregården

Humle Spännaregården

, , , med visionen - Sverige ett humlerike!

BLOGGEN HAR FLYTTATS !!!!http://humlespannaregarden.blogspot.se/

Idag (men inte länge till, hoppas vi!) är Spännaregården Sveriges enda kommersiella humleodling.


Sedan vår start har intresset för humle ökat lavinartat.
- och vi vill inspirera fler till att odla humle professionellt därför delar vi med oss av vår erfarenhet och kunskap genom föreläsningar, fältvandringar och nu senast en handbok i humleodling med en dröm,,,
- att Sverige blir ett humlerike

Ölpriserna väntas stiga

Intressanta artiklarPosted by Humledrottningen 2016-04-13 09:58

En ur humleodlarens perspektiv intressant artikel:

, , , ett högre pris på humle kan uppmuntra fler humleodlare. För ur mitt och fler andras perspektiv: "kvalitetshumle" behövs i Sverige!!! och att vi blir fler yrkesodlare av humle till våra mikrobryggerier

Som många kommer ihåg bjöd förra året växtsäsong på ett uselt humleväder. I Sverige hade vi riklig nederbörd medan det i på många håll i Europa var ovanligt torrt. I en artikel i SkyNews nämns storproducenter som USA och Tyskland (som båda står för 1/3 av världsproduktionen) att torkan drabbade Tyskland som minskade sitt skördeutfall med 27 procent.

Craft Beer Prices Up After Poor Hop Harvest

Främst är det mikrobryggerierna skriver SkyNews som drabbas av en minskad tillgång på humle. För vissa humlesorter har priset ökat med 50% medan försäljningspriset för andra sorter ökat upp till 5 gånger.

Det i sin tur gör att ölkonsumenter av främst hantverksmässig öl kan komma få betala ett högre pris för viss ölsorter. Speciellt för varianter av India Pale Ale kan ett högre pris förväntas då det kan gå åt upp till sex gånger mer humle i öltillverkningen jämfört med andra sorter.

Läs hela artikeln på: http://news.sky.com/story/1676925/craft-beer-prices-up-after-poor-hop-harvest

  • Comments(0)//humle.spannaregarden.se/#post29