Humle Spännaregården

Humle Spännaregården

, , , med visionen - Sverige ett humlerike!

BLOGGEN HAR FLYTTATS !!!!http://humlespannaregarden.blogspot.se/

Idag (men inte länge till, hoppas vi!) är Spännaregården Sveriges enda kommersiella humleodling.


Sedan vår start har intresset för humle ökat lavinartat.
- och vi vill inspirera fler till att odla humle professionellt därför delar vi med oss av vår erfarenhet och kunskap genom föreläsningar, fältvandringar och nu senast en handbok i humleodling med en dröm,,,
- att Sverige blir ett humlerike

Sigtuna Single Hop

SkördetidPosted by Humledrottningen 2015-03-25 08:08

Skörd från 300 störar - vårt första odlingsår

I august 2014 skördades vår första skörd till ölbryggd en magisk känsla att dricka ölet som vi från tidig vår till tidig höst arbetat med för att maximera kvantitet och kvalitet på humleskörden.

Vid skörden var flera av bryggarna med som direkt tog med sig de nyskördade kottarna till bryggeriet och började brygga. En härligt gäng men framförallt duktiga och resultatet var en härligt frisk och välsmakande öl.

I Sverige är det unikt att brygga på svenska kottar då det inte finns humleodlare med nyskördade, färska humlekottar. Den humle som finns idag är importerad och torkad pga av att humlekottar som är ett känsligt livsmedel förlorar sin arom snabbt och måste tas om hand direkt efter skörd.

Det är en sak att odla och med ett bryggargäng som kan och vet vilka möjligheter de kan skapa av svenskodlade humle har de lyckats med att vara banbrytare för vad komma skall, , , med framtida bryggder utifrån ett lavinartat intresse från ölentusiaster, bryggare, humleodlare och ölkonsumenter.
  • Comments(0)//humle.spannaregarden.se/#post3