Humle Spännaregården

Humle Spännaregården

, , , med visionen - Sverige ett humlerike!

BLOGGEN HAR FLYTTATS !!!!http://humlespannaregarden.blogspot.se/

Idag (men inte länge till, hoppas vi!) är Spännaregården Sveriges enda kommersiella humleodling.


Sedan vår start har intresset för humle ökat lavinartat.
- och vi vill inspirera fler till att odla humle professionellt därför delar vi med oss av vår erfarenhet och kunskap genom föreläsningar, fältvandringar och nu senast en handbok i humleodling med en dröm,,,
- att Sverige blir ett humlerike

Det växer så det knakar

OdlingsskötselPosted by Humledrottningen 2015-04-29 14:45

Jisses vilken växtkraft humle har - är ju inte första våren men fortfarande fascineras jag över hur snabbt humleskotten skjuter iväg. Trots de kalla vårvindarna växer det vi satte i fjol så att vi redan börjat reglera antalet skott för att spara kraft till roten. Det blir en hel del rotbitar sk rhizomer att ta hand om och det är otroligt att tänka sig att de små rotbitarna är om ett år en helt ny planta!

Mitt tips på bra rhizombitar är att den har 2-4 ögon dvs små skott, är ca fingerlångt och omkring 2cm tjock. De tunna fina rötterna på rotbiten kortar jag till 2-3 cm så all kraft går till att utveckla skotten och den vissna fjolårsrankan i toppen skärs bort så den inte leder ner vatten till rhizomen och ger röta.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.