Humle Spännaregården

Humle Spännaregården

, , , med visionen - Sverige ett humlerike!

BLOGGEN HAR FLYTTATS !!!!http://humlespannaregarden.blogspot.se/

Idag (men inte länge till, hoppas vi!) är Spännaregården Sveriges enda kommersiella humleodling.


Sedan vår start har intresset för humle ökat lavinartat.
- och vi vill inspirera fler till att odla humle professionellt därför delar vi med oss av vår erfarenhet och kunskap genom föreläsningar, fältvandringar och nu senast en handbok i humleodling med en dröm,,,
- att Sverige blir ett humlerike

Vintertäckning

OdlingsskötselPosted by Humledrottningen 2015-11-10 08:09

Inför Kung Bores härjningar läggs ett värmande täcke över plantorna. Under det gamla otjänliga höet har en "skopa" gödsel lagts. Till våren är det sedan dags att lyfta på täcket och beskära varje planta. Är risken för fler frostnätter i antågande läggs täcket på igen tills det tidigt på våren är dags att lägga på ett lager gödsel. Humle växer fort och kräver mycket näring till de nått sin fulla längd runt midsommar och omkring 1-3 kg stallgödsel beräknas att ge plantorna under ett år. Får de för mycket får humlen mer bladgrönska än ger skörd men samtidig krävs näring för att den ska kunna växa med sina ca 20 cm/dygn i tillväxtfasen.

Eftersom vi hade ett par frostnätter la vi ut ett värmande täcke men denna varma höst är det återigen dags att klipps ner gräset som sista vinterförberedelse i odlingarna  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.