Humle Spännaregården

Humle Spännaregården

, , , med visionen - Sverige ett humlerike!

BLOGGEN HAR FLYTTATS !!!!http://humlespannaregarden.blogspot.se/

Idag (men inte länge till, hoppas vi!) är Spännaregården Sveriges enda kommersiella humleodling.


Sedan vår start har intresset för humle ökat lavinartat.
- och vi vill inspirera fler till att odla humle professionellt därför delar vi med oss av vår erfarenhet och kunskap genom föreläsningar, fältvandringar och nu senast en handbok i humleodling med en dröm,,,
- att Sverige blir ett humlerike

Humlebruschetta

Tips!Posted by Humledrottningen 2016-04-15 12:59

Hos oss äter vi humle på flera olika sätt. Från rötterna, både de vita under jorden och de spirande gröna skotten till att vi gör iordning humlekottar, som jag får återkomma till.

På morgondagens meny står det humle-bruschettas.

Superenkelt och gott!!!! basilikan byts helt enkelt ut eller om man så vill, blandas med små gröna färska blad från skotten som nu har börjat titta upp. Alla andra ingredienserna är de som man brukar ha till en traditionell bruchetta:

1 vitlöksklyfta, en nypa flingsalt, 5 små söta tomater, 1 rödlök, 2 tsk olivolja, nykrossad svartpeppar och nybakat lantbröd.

Det som är annorlunda är att basilikan byts ut mot färska små blad från humle. Vintertid använder vi fjällen från 2 humlekottar.

Smaklig måltid!






  • Comments(1)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Varg 2016-04-16 13:04

Tack😉