Humle Spännaregården

Humle Spännaregården

, , , med visionen - Sverige ett humlerike!

BLOGGEN HAR FLYTTATS !!!!http://humlespannaregarden.blogspot.se/

Idag (men inte länge till, hoppas vi!) är Spännaregården Sveriges enda kommersiella humleodling.


Sedan vår start har intresset för humle ökat lavinartat.
- och vi vill inspirera fler till att odla humle professionellt därför delar vi med oss av vår erfarenhet och kunskap genom föreläsningar, fältvandringar och nu senast en handbok i humleodling med en dröm,,,
- att Sverige blir ett humlerike

Störar viras med sisalgarn

OdlingsskötselPosted by Humledrottningen 2015-04-03 08:41

I odlingen börjar det spira och humleskotten tittar fram. Vi har börjat förberedda klättersystemet med störar som vi har i den äldre odlingen. Störarna tar vi ner varje höst vid skörden för att underlätta plockningen och för att förlänga deras livslängd.

Ibland har det hänt att rankorna inte funnit ett bra fäste utan de har vid blåst lossat och skapat ett virrvarr med närliggande rankor. Idén kom då att vira sisalgarn runt störarna för att underlättar rankorna klättring och för att de skulle finna bättre fäste.

Sisalgarnet viras motsols för att ge bästa klätterhjälpen till rankorna som alltid växer medsols. Försöker man vira en humleranka åt andra hållet så trilskas den och kan t o m bli så sur att den slutar växa uppåt :( Humle vill följa solen och därför slingrar den sig alltid i högervarv.





  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.